Uusi tapa päivittää Ensiapukurssi EA 1®- ja Ensiapukurssi EA 2®-pätevyys

14.6.2021 alkaen SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutuksella voi päivittää Ensiapukurssi EA 1® – ja Ensiapukurssi EA 2®- pätevyyden kolmeksi (3) vuodeksi eteenpäin. Muutos koskee takautuvasti myös jo suoritettuja SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutuksia.

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutus on joustava ja helppo tapa suorittaa hätäensiapupätevyys.Verkkokoulutus sisältää paitsi runsaan tietopaketin hätäensiavun aiheista, myös pohdintatehtäviä ja omatoimisia harjoitteita. Kumppaniorganisaatiomme voivat helposti tarjota asiakkailleen SPR Hätäensiapukurssi 4 t ®, verkkokoulutusta valmiin markkinointimateriaalin avulla.

Lue lisää täältä.

Koulutus- ja pätevyysjärjestelmän päivitykset

Excel-lataus Koulutuskoodit-sivulta
Kumppaneilta tulleen palautteen perusteella olemme kehittäneet Competence Adminiin kumppaneille mahdollisuuden ladata Excel-tiedoston koulutuskoodeista. Excelin lataus onnistuu Koulutuskoodit –sivulla. Excel-raporttiin tulevat suorittajan tiedot.

Latausta voi hyödyntää esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Useamman koodin toimittaminen asiakkaalle
 • Asiakas- tai kurssikohtainen suorituksien seurata ja raportointi, kun koodien luomisessa käytetään yritystietoa tai lisätietoja
 • Vastaanottajien kokoaminen muistutusviestiin keskeneräisestä suorituksesta
 • Yhdistelmäkoulutuksien verkkokoulutusosuuksien suorituksen seuranta

Pätevyys voimaan ensiapukurssin suorituspäivämäärän mukaisesti

Aiemmin pätevyyden voimassaolo on alkanut siitä päivästä, jolloin pätevyystieto on tallennettu Competence Adminiin. Päivityksen myötä ensiapupätevyys astuu voimaan kurssin varsinaisen suorituspäivämäärän perusteella. Päivitys selkeyttää pätevyyden voimassaoloa asiakkaille. Päivitys ei vaadi toimenpiteitä kumppaneilta. Muutos tulee voimaan 3.5.2021.

Hyvä tietää

Yli kolme kuukautta vanhoja kurssi-ilmoituksia ei enää hyväksytä takautuvasti

 • Kurssi-ilmoitukset on tehtävä etukäteen avoimissa ja yrityskohtaisissa koulutuksissa. Yli kolme kuukautta vanhoja kurssi-ilmoituksia ei hyväksytä takautuvasti.

Saman kumppanin tulee järjestää yhdistelmäkoulutuksen molemmat osuudet

 • Yhdistelmäkoulutuksessa kurssilainen suorittaa puolet kurssin tuntimäärästä itsenäisesti verkossa opiskellen ja osallistuu sen jälkeen ensiavun kouluttajan ohjaamaan lähi- tai webinaarikoulutukseen.
 • Saman kumppanin tulee järjestää asiakkaalle myös lähi-/webinaariosuus

Etäkoulutuksia on mahdollista järjestää 31.12.2021 asti

 • Ensiapukoulutukset ovat hienosti käynnissä ympäri Suomen. Suosittelemme edelleen järjestämään ensiapukoulutukset etäkoulutuksina Aluehallintovirastojen ja valtioneuvoston terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Tulossa koulutustilaisuuksia kumppaneille ja kumppanikouluttajille huhtikuussa

 • Competence Admin-käyttöperehdytykset
 • Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisten ensiapukurssien etäkouluttaminen
 • Katso tulevat koulutukset

Vuonna 2021 julkaistavat elvytys- ja ensiapuohjeet

 • Euroopan elvytysneuvoston uudet elvytys- ja ensiapuohjeet on julkaistu. Pääset lukemaan ohjeet täältä. Ohjeet ovat Suomen Elvytysneuvostossa lausuntokierroksella, jonka jälkeen ohjeet käsitellään myös Punaisen Ristin Ensiapu- ja terveystoiminnan asiantuntijaryhmässä.

Tiedotamme, kun ensiapuohjeet otetaan käyttöön Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisilla ensiapukursseilla.