Osana jatkuvaa kehitystämme, Punainen Risti Ensiapu avaa 1.4.2020 uuden palvelun osoitteessa ensiaputodistus.fi, jonka kautta kurssilaisella on käytössään ensiaputodistus.fi -sivuston palvelut:

  • Ensiavun mobiilikortti, eli sähköinen todistus siitä, mikä ensiapukoulutus on voimassa
  • Ote omasta kurssihistoriasta, josta näkee mitä koulutuksia on käytynä ja koska pätevyysajat umpeutuvat

Jatkossa kurssilaiset näkevät ensiapukoulutuksensa omasta profiilistaan. Omasta profiilista näkee myös pätevyyteen liittyvän mobiilikortin. Mobiilikortti pysyy aina tallessa ja se on helppo tapa todistaa ensiapupätevyys omalla kännykällä.

Muovinen ensiapukortti säilyy edelleen käytössä mobiilikortin rinnalla toistaiseksi kuten tähänkin asti. Väliaikaiset pdf-kurssitodistukset poistuvat tämän uudistuksen myötä.

Miten kurssilainen saa pääsyn omaan profiiliinsa?
Kurssilainen saa sähköpostitse kutsun omaan profiilinsa suoritettuaan verkkokoulutuksen tai saatuaan ensiapupätevyyden. Kurssilainen painaa sähköpostissa olevaa linkkiä ja asettaa itselleen salasanan ensimmäistä kertaa kirjautuessaan. Salasanan asettamisen jälkeen koulutettava voi kirjautua sisään. Omaan profiiliin voi kirjautua myös osoitteessa www.ensiaputodistus.fi kohdasta ”Oma Profiili”.

Mitä koulutettava näkee omassa profiilissaan?
1.4.2020 alkaen koulutettava näkee omassa profiilissaan kaikki Punaisen Ristin mukaiset todistuskoulutukset, jotka on suoritettu 1.1.2020 jälkeen. Omassa profiilissa näkyvät sekä verkko- että lähikoulutus suoritukset.

Jos koulutettava on suorittanut vain yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuuden, vain verkkokoulutussuoritus näkyy omassa profiilissa. Mobiilikortin saaminen edellyttää, että sekä verkko- ja lähikoulutusjakso ovat hyväksytysti suoritettuja. Lisäohjeita oman profiilin käyttöön julkaistaan maanantaina 30.3.