Punainen Risti Ensiapu haluaa nostaa esiin ensiavun osaamisen ja auttamisrohkeuden merkityksen poikkeusoloissa. Samalla haemme aktiivisesti ratkaisuja siihen, että kumppanimme voivat jatkaa ensiapukurssien toteuttamista tässä haastavassa tilanteessa. Toivomme ymmärrystä.

Ratkaisuna nyt poikkeuksellisesti 31.7.2020 asti Punainen Risti Ensiapu mahdollistaa kumppaniorganisaatioilleen kaksi toteutustapaa järjestää ensiapukursseja koronaviruksen aikaansaamista liikkumiseen ja kokoontumiseen liittyvistä rajoituksista huolimatta:

1) Suosittelemme ensikädessä kumppaniorganisaatioita järjestämään yhdistelmäkoulutuksia, joista koulutuksen ensimmäisen teoriaosan voivat kurssilaiset suorittaa verkkokoulutuksena välittömästi ja toisen käytännön osan voi suorittaa myöhemmin lähikoulutuksena.
Poikkeuksellisesti verkkokoulutusosuuden jälkeen lähikoulutusosuuden voi nyt järjestää myös etäopetuksena video- ja ääniyhteyden välityksellä.
Ohjeet yhdistelmäkoulutusten järjestämiseen löytyvät täältä: https://ensiavunkouluttajat.fi/ajankohtaista/tukea-yhdistelmakoulutusten-jarjestamiseen/

2) Etäopetusmahdollisuus koskettaa myös muitakin lähikoulutuksia 31.7.2020 asti. Kumppaniorganisaatiot voivat poikkeuksellisesti järjestää ensiapukurssit etäkoulutuksina video- ja ääniyhteyden välityksellä. Koulutuksen suorittamisesta saa normaalin pätevyyden.Kumppaniorganisaatio vastaa itse etäyhteyden järjestämisestä kouluttajan ja asiakkaiden välille.

Kurssit tulee ilmoittaa normaalisti CA-pätevyysportaalissa. Mahdollinen auditoija on yhteydessä etukäteen ja pyytää erikseen linkkiä etäopetustilaisuuteen.

Tarkemmat ohjeet ja tukimateriaalia etäkoulutusten suorittamiseen julkaistaan ma 30.3. osoitteessa: https://ensiavunkouluttajat.fi/

Suosittelemme toteuttamaan ensimmäistä vaihtoehtoa, sillä palaute verkkokoulutuksistamme on ollut erittäin positiivinen ja niiden suorittaminen puolittaa etäopetustarpeen ajallisesti puoleen.

Tarjoamme tukea koulutusten järjestämiseen tiistaisin klo 8:30 ja 14:30 Skypen välityksellä. Linkki skype-tapahtumiin löytyy täältä: https://ensiavunkouluttajat.fi/ajankohtaista/