Suorituspaikka päivittyy
Verkkokoulutusten ja verkkokoulutusosuuksien suorituspaikka ensiaputodistus.com päivittyy keskiviikkona 4.11.2020 klo 19.00 jälkeen. Päivityksen yhteydessä palvelun ulkoasu muuttuu ja palvelun toiminnot paranevat.

Verkkokoulutuksen kielen valinta siirtyy koulutuksen järjestäjältä kurssin suorittajalle
Tähän asti koulutusorganisaation sihteeri tai pääkäyttäjä on luonut verkkokoulutuskoodit tiettyyn kieliversioon verkkokoulutuksesta. Jatkossa sihteerin ei tarvitse enää luoda koodia tiettyyn kieliversioon, vaan koulutuksen suorittaja itse valitsee suorituksen kielen aloittaessa verkkokoulutusta.

Muutoksen jälkeen sihteeri luo verkkokoulutuskoodeja valitsemalla jonkin näistä koulutuksista:

 • Hätäensiapukurssi 8 t, verkkokoulutus
 • Ensiapukurssi EA 1, verkkokoulutus
 • SPR Hätäensiapukurssi 4 t, verkkokoulutus

Suorittaja valitsee haluamansa kielen koodin aloittaessa verkkokoulutusta.
Huom! Suorittaja ei voi vaihtaa koulutuksen kieltä koulutuksen aloittamisen jälkeen!

Näin suoritetaan verkkokoulutus jatkossa

 1. Suorittaja syöttää koodin osoitteessa ensiaputodistus.com tai avaa sähköpostissa olevan linkin
 2. Suorittaja syöttää omat tietonsa
 3. Suorittaja valitsee haluamansa kielen!
 4. Suorittaja suorittaa verkkokoulutuksen
 5. Jos koulutus oli
  1. yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuus, suorittaja jatkaa lähikoulutukseen
  2. SPR Hätäensiapukurssi 4 t, verkkokoulutus, suorittaja saa pätevyyden ja pääsyn omaan profiiliin osoitteessa ensiaputodistus.fi

Miten toimin, jos minulla on verkkokoulutus kesken?

Syötä koodi kuten aikaisemminkin osoitteessa ensiaputodistus.com. Järjestelmä ohjaa sinut automaattisesti suorittamaan keskeneräisen verkkokoulutuksen loppuun osoitteessa vanha.ensiaputodistus.com. Suoritathan keskeneräisen verkkokoulutuksen loppuun 31.12.2020 mennessä.

Mitä teen jo luoduille koodeille?

Jos olet luonut koodeja ja lähettänyt ne eteenpäin suorittajille, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään. Suorittaja syöttää koodin ensiaputodistus.com osoitteessa niin kuin aikaisemmin ja pääsee suorittamaan verkkokoulutusta normaalisti.

Jos olet luonut koodeja, mitä et ole vielä lähettänyt eteenpäin suorittajille, niin silloinkaan sinun ei tarvitse tehdä mitään. Halutessasi voit poistaa luodut mitä et ole antanut eteenpäin suorittajille ja luoda uudet koodit päivityksen jälkeen. Päivitystä ennen luoduissa koodeissa kielen on valinnut koodin luoja, päivityksen jälkeen luoduissa koodeissa kielen valitsee suorittaja.

Muutos lyhyesti koulutus- ja pätevyysjärjestelmässä (Competence Admin)

Verkkokoulutuksen kielen valinta siirtyy suorittajalle. Tähän asti koulutusorganisaation pääkäyttäjä tai sihteeri on luonut verkkokoulutuskoodit tiettyyn kieliversioon verkkokoulutuksesta. Jatkossa pääkäyttäjän tai sihteerin ei tarvitse enää luoda koodia tiettyyn kieliversioon, vaan koulutuksen suorittaja itse valitsee suorituskielen aloittaessaan verkkokoulutusta.