Ensiavun kouluttamisen saralla tapahtui viime vuonna paljon. Punaisen Ristin uusi sertifioitu koulutusjärjestelmä aloitti toimintansa ja otettiin täysillä käyttöön lyhyessä ajassa. Kumppaniorganisaatioita on uuden järjestelmän piirissä ensimmäisen vuoden päätteeksi reilusti yli 500 kappaletta. Yhteensä ensiapukoulutuksia järjestettiin viime vuonna yli 8000 kurssia. Se tekee 22 koulutusta joka päivä! Koronaviruksen aikaansaamien rajoitusten aikana tämä on erittäin hyvä suoritus.

Yhdistelmä- ja verkkokoulutusten määrä kasvoi merkittävästi. Erittäin positiivinen asia on ollut huomata, että monessa oppilaitoksessa on otettu yhdistelmäkoulutukset vakituiseen käyttöön. Teoriaosuuden oppiminen omaan tahtiin on tuonut haluttua joustoa opintoihin.

Olemme viime kesänä siirtyneet koulutus- ja pätevyysjärjestelmä (Competence Admin) kanssa jatkuvan kehittämisen tilaan. Tämä tarkoittaa sitä, että uudistamme tasaiseen tahtiin järjestelmää rinnakkain koulutusten kanssa. Tänä vuonna uudistamme muun muassa Ensiapukurssi EA2® -koulutusta sekä jatkamme etäkoulutusten kehittämistä. Palautteenne on meille todella arvokasta. Parhaiten palautetta voi jatkossakin antaa täällä.

Jatkamme viime vuodelta tuttua kumppanuus- ja koulutustukea joka toinen tiistai etänä Teamisssä. Tilaisuuksiin osallistui kouluttajia ja kumppaneita kovin vaihtelevasti, mutta kaiken kaikkiaan tilaisuudet saivat paljon kiitosta. Sinne voi tulla kysymään mitä tahansa ensiavun kouluttamiseen liittyviä kysymyksiä. Osallistumislinkit ja aikataulu löytyvät täältä. Tervetuloa kysymään ja keskustelemaan!

Toivomme, että viimeistään tulevana syksynä lähikoulutuksia voidaan järjestää normaaliin tapaan. Koronavirus-tilanne on toivottavasti aikaansaanut pysyvän vaikutuksen siinä, että käsiä pestään aktiivisemmin jatkossakin. Toisaalta etäkoulutusratkaisut ovat saaneet paljon kiitosta joustavuudestaan. Ehkä niille on kysyntää koronavirus-tilanteen jälkeenkin.