Röda Korset Första Hjälp vill lyfta fram betydelsen av första hjälpen kunnandet och modet att hjälpa till även under exceptionella omständigheter. Vi uppmuntrar våra samarbetspartners att arrangera första hjälpen kurser på distans.

Distansutbildningslösningar är:

  1. FRK Livräddande Första Hjälp 4 t, online kurs.

Online kursen innehåller mångsidigt med olika uppgifter och innehåll. Kursdeltagaren genomför online kursen i den tid och takt som passar en själv. Utbildningen kan avbrytas när som helst och tas upp igen senare från samma ställe. Av genomförd kurs fås certifierad FRK Livräddande första hjälpen 4-t kompetens. Instruktioner för att skapa kurs finns här.

  1. Livräddande första hjälp 8 t, kombinationsutbildning och Första Hjälpen kurs FHJ1® , kombinationsutbildning

Kombinationsutbildningens första nätutbildningsdel (50%) genomförs i den tid och takt som passar en själv. Den andra närutbildningsdelen (50%) genomförs inom 6 mån efter att nätutbildningsdelen genomförts. Närutbildningen kan även ordnas som webinar, d.v.s. distansutbildning med ljud- och videokontakt. Instruktioner för att skapa kombinationskurs finns här.

  1. Alla utbildningar, webinar

Webinar innebär en distansutbildningsform, där utbildaren håller utbildningen via video- och ljudkontakt. P.g.a. coronavirussituationen kan alla Röda Korsets certifierade utbildningar arrangeras som webinar framtill 30.6.2021. Här hittar du instruktioner för webinar.

Kurserna bör meddelas normalt till CA-utbildnings- och kompetensportalen, så att kursdeltagarna får officiell kompetens. Möjlig revisor är i kontakt på förhand och ber om länk till distansutbildningstillfället.

Vi rekommenderar att bekanta er med våra distansutbildningslösningar, responsen av nätutbildningar och webinar har varit väldigt positiv och att erbjuda dem till kunder är kostnadseffektivt åt våra samarbetspartners.

Vi erbjuder webinar-stöd för att arrangera utbildningar på tisdagar kl 8:30 och 14:30 via Skype. Länk till skype-evenemang finns här.