Competence Admin (CA), Koulutus- ja pätevyysportaali

Pätevyysportaalin (Competence admin, CA-järjestelmän) perustoiminnot

Pätevyysportaalin käyttäjäroolit ovat:

Pätevyysportaalin perustoimintoja ovat
Koulutuspohjien eli sertifioitujen ensiapukurssien EA1, Hätäensiapu 8 t sekä Hätäensiapu 4 t kurssien hallinta.
Koulutuspohjat-sivulla näet kaikki organisaatioosi liitetyt koulutuspohjat, jotka sinulla on käytettävissä.

Yleisökurssin lisääminen
Yleisökurssi on yksityishenkilöille tarkoitettu kurssi, jonka voi julkaista markkinapaikalla.
Yleisökurssit pääsääntöisesti näytetään julkisesti markkinapaikalla, josta asiakkaat voivat ilmoittautua kurssille.

Yrityskurssin lisääminen
Yrityskurssi on oman organisaatiosi järjestämä, yleensä ennalta neuvoteltu kurssi asiakasyrityksellenne.
Yrityskursseja ei pääsääntöisesti julkaista markkinapaikalla.

Yleishyödyllisen kurssin lisääminen
Yleishyödyllisiä kursseja ei julkaista markkinapaikalla mutta ne ilmoitetaan pätevyysportaalissa.
Yleishyödyllisten kursseja järjestävät oppilaitokset, kun koulutus sisältyy valtion rahoittaman perustutkinnon suorittamiseen ja opetus on maksutonta opiskelijalle.
Yleishyödyllisen kurssin järjestäjänä voi toimia myös kolmannen sektorin yleishyödyllinen yhdistys, ja tarkoituksena on hyväntekeväisyys tai valmiustoiminnan edistäminen. Tällöin koulutus tarjotaan omalle jäsenistölle ensiapuvalmiuden lisäämiseksi. Koulutukseen ei voi osallistua kuka tahansa henkilö.
Puolustusvoimat / Siviilipalveluskeskus tarjoaa koulutusta asevelvollisuutta tai siviilipalvelusta suorittaville ja koulutus on maksutonta koulutettavalle.

Tapahtumapaikan eli kurssipaikan lisääminen
Kurssi-ilmoituksen tallentamisen ja lähettämisen jälkeen, sertifiointielin tarkistaa ja hyväksyy kurssi-ilmoituksen,
jolloin kurssin tila muuttuu ’Hyväksytty’ -tilaan.
Tapahtumalla eli kurssilla voi olla kolme eri tilaa: alustava, hyväksytty tai lukittu.

Verkkokoulutuskoodin luominen ja lähettäminen asiakkaalle
Kaikki yhdistelmäkoulutukseen ilmoittautuneet asiakkaat tarvitsevat verkkokoulutuskoodin, jolla he pääsevät suorittamaan kurssin verkko-osuuden. Verkkokoulutuskoodin pystyy luomaan organisaation Pääkäyttäjä- sekä Sihteerin tunnuksilla.
Verkkokoulutus laskutetaan aloitettujen verkkokoulutusten mukaan.

Osallistujien lisääminen kurssille
Kouluttaja- ja sihteeritunnuksilla on oikeudet kirjata osallistujatiedot. Kuitenkin Kouluttajan vastuulla on ensiavunkouluttajapätevyyteensä nähden (ETK tai HEK) hyväksyä kurssisuoritus. Tätä ei sihteerin roolissa tule tehdä.

Ensiapukurssin voimassaolo
Suoritukset sivulla organisaation Pääkäyttäjä voi tarkastella kaikkia omassa organisaatiossa suoritettuja ensiapukoulutuksia ja niiden voimassa olopäivämääriä.